Pizzi leccese

Takk til verdensmat.no for ideen; en fin mat-blogg og god nettbutikk.

I stilletthælen i Italia finner du byen Lecce, og som hver avkrok i landet har de sine særegne bakevarer. Sånn som pizzo, der alle ingrediensene er blandet i deigen. Serveres gjerne som snacks eller forrett.

Selvsagt er det også versjoner og fremgangsmåter, jeg velger den som faller meg inn. For å bevise at jeg er nordmann deler jeg den i to og tar med på jobb som matpakke.

Fremgangsmåte:
– Sett deig
– Mens deigen hever: kutt hvitløk, oliven, løk, tomater. Tilsett olivenolje og sett bort i påvente. I mitt forsøk ble det halvparten så mye av de andre ingrediensene i forhold til deig (300g deig, 150g andre ting).
– Bland hevet deig med ingrediensene
– Dekk og hev en time til
– Form greiene til en pølse (tilsett ev mer mel for å gjøre den mer formbar og sammenhengende) og del opp i porsjonsbiter
– Stek på 200 grader til gyllen