Lungemos

Snart syv år siden sist, så det er på tide! Og bare for å bevise for meg selv hva som er best, skal jeg prøve både lungemos og hakkmat.

Produsenten tar vare på hele dyret for oss, det eneste vi har å gjøre er å sette det til nytte. Når de håpefulle maser om pizza og fysisk fostring på lørdag er dette en garatert suksess. Det være seg etterpåklokskap eller predisponert.

Til kjempeforskjell fra den forrige pizzaen med lungemos holder jeg oppskriften svært enkel for å framprovosere smaken fra den grå massen. Bruker tomat under osten, i stedet for grønn pesto. Og dropper løk, bacon og paprika. Tilgi meg.

Hakkmat: Produsenten H. A. Hanssen nevner ikke lunger, bare «hjerter og kjøtt fra svin, får og storfe, noe svor fra svin samt enkelte påleggsrester». Men vi får anta lunger også er med. Smaksmessig helt greit. Kjempefornøyd!

Lungemos: Til tross for at det bare er ti % lunger i herligheten fra Gilde er det heldigvis hjerte her også. Hva som ellers menes med «63 % kjøttråvarer» i oppskriften må gudene vite. Mindre fett og mer smak. Enda kjempere fornøyd!

Oppskrift:
Saus: Finmoste tomater
Fyll: Hvitost, grå masse forberedt i kjel med salt og pepper