Takk til verdensmat.no for ideen; en fin mat-blogg og god nettbutikk.
Tyrkisk gatemat er ikke noe jeg har vokst opp med, men når den ser ut som pizza i form av langskip uten trofast innhold skal selv jeg få til å etterlikne. Tyrkere er ikke like nazi som italienere med hvilket fyll som er riktig, men den lages uten saus (og mengder ost).
Avlang kjevlet bunn, fornorsket fyll paradert i midten, deigen brettet opp på langsidene og knepet igjen på kortsidene.
Til husbruk er det tager hvad man haver uten å trenge å gi det et navn. De som slenger gatelangs i Tyrkia kan kjøpe kıymalı pide (kjøttdeig og grønnsaker), ispanakli pide (spinat og feta), kaşarlı pide (bare ost), kuşbaşılı pide (krydret grytekjøtt), sucuklu pide (tyrkisk salami av storfe), kaşarlı sucuklu pide (ost og salami), peynirli yumurtalı pide (egg), karışık pide (3-4 forskjellige typer fyll i én og samme pide).
Oppskrift:
Hvitost, Selbu Norzola, oregano, grønne oliven, skråskåret kjøttpølse, krydret salami (smakløs pepperoni fra Grilstad #kritikk), cayennepepper.