Roots!

Brønnøysund har som seg hør og bør sin egen musikkfestival. En gang tiltenkt den musikkmessige roots-sjangeren, nå et mer utvidet fokus på røtter, tilhørighet og identitet. Vi tenkt at det herre mått feires og sprang ned og kjøpt rotgrønnsaker, kjøtt og bearnaise!

Bruker stekeovnen i år, til forskjell fra fjorårets stekepanne. Lager bunnen, forsteker i tre min, har på saus, ost og kjøtt og steker videre.

Og min beste rootspizza (så langt)! Selvsagt rart med rasp i stedet for mel, men var klar over at de var der på forhånd, så jeg ble ikke overrasket. Krydderet utfylte smakene i stedet for å dominere. Bitene med blåost gav fine komplimenter og minnet om musikken med samme farge.

Oppskrift:
Bunn: Gulrot og kålrot raspet og blandet med litt mel, egg, spisskumin, hvitløkskrydder, cayennepepper. Forstekt i 3 min
Saus: Bearnaise, salt
Fyll: Selbu blå, raspet hvitost, karbonadedeig med et dryss av spisskummen, hvitløkskrydder, cayennepepper. Stekt i 5 min.

Rasp klar til steking