Supplí

Risball med kjøttsaus, med ost i midten. Italia har ulike versjoner av denne, i Roma finner du supplí og på Sicilia finner du arancini. Og flere av deres naboland klarer også å blande ris, kjøtt og saus, så jeg er ikke så redd for å tråkke noen på tærne. Dessuten er døren låst.

Det er litt for lenge siden sist (f.eks. hvit versjon med kylling). Under er en litt detaljert oppskrift til ca. ti risballer.

Fikk også ånden over meg til å lage en løk-ting attåt, som fungerte utmerket.

Oppskrift:
Kok 150g klebrig ris

Tomatsaus:
– Halv rødløk stekes
– 200g karbonadedeig stekes sammen med løken
– Bland i:
— 160g finmoste tomater
— Salt, spisskummen og cayennepepper
— 90g raspet gulrot
— 10 kuttede grønne oliven
– Kok opp og slå av varmen

Bland med:
— 40g raspet parmesan
— 1 egg
— Kokt ris
– Kjøl ned (kjøleskap) til neste dag

Form og stek:
– Form i håndflaten (100g blanding pr ball)
– 10g hvitost i midten
– Dekk med brødsmuler
– Friter eller stek i stekeovn eller air fryer

Attåt:
– En god salat
– Glassert rødløk med cayennepepper, salt, honning og smør